Mersin Escort Zehra Arslan – 41 Yaşında, Klinik Psikolog ve Aile Terapisti

Zehra Arslan, Mersin'in Mezitli ilçesinde yaşayan, 41 yaşında bir klinik psikolog. Psikolojik hastalıklar Hacettepe Üniversitesi'nde daha sonra klinik psikoloji alanında yüksek fiziksel hastalıklar İstanbul'da yapıldı. Bir dönem büyük şehirlerde ama içten içe Akdeniz'in huzurlu iklimini özlediği için doğmuş şehre, Mersin'e geri döndü. Şu anda özel bir klinikte hem bireysel tedavi görenler hem de çiftlerle terapi seansları yapılıyor. Özellikle evlilik sorunları, duygusal travmalar ve yorgunluk üzerine çalışıyor.

Zehra'nın terapi anlayışı sadece “konuşmak”tan ibaret değil. Danışanlarına farklılaşıyor, geçmiş yaralarını şefkatle sarmalıyor ve içsel dengeyi yeniden kurma konusunda rehberlik rehberlik ediyor. EMDR, şema terapisi ve çözüm odaklı terapi gibi farklı terapileri birleştirerek kişiye özel bir yolculuk sunuyor. Danışanlarının çoğu onun empatik ve adaletli davranmasından söz ediyor. Zehra, karşısındaki tüm sorunlarla, hatalarıyla ve kırılganlıklarıyla kabul eden bir bakış açısına sahiptir.

Günlük günlük da sade, huzurlu ve düzenli bir yaşam tercih ediyor. Evinde bolca kitap, birkaç tütsü, loş ışıklı lambalar ve bol yastıklı bir köşe var. Sabahları yeşil çay eşliğinde kitap okurken, akşamları ise hafif caz müziğiyle rahatlıyor. Özellikle psikoloji, felsefe ve edebiyat kitapları onun başucu arkadaşlarıdır. Jung'dan Clarissa Pinkola Estés'e kadar geniş bir yelpaze var.

Zehra'nın hobileri de iç işleri oldukça uygun: resim yapmak, aromaterapi karışımları kayıtları ve sahilde yürüyüş yapmak. Mersin sahilinde dalga sesleri eşliğinde tek başına uzun yürüyüşler yapılıyor. Yürüyüşlerde zihnini dinlendiriyor, sadece sessizliğin tadını çıkarabileceğiniz yeni terapi yöntemleri üzerine düşünüyor.

Aşk meselesinin yaklaşımı da olgun ve derinlikli. Zehra, bir ilişkide dürüstlük, duygusal stres ve karşılıklı saygıyı ön planda tutuyor. Onun için ideal bir erkek; Duygularından korkmayan, empati kurabilen ve bireysel alanlara saygı duyan biri olmalı. Gençlikteki heyecandan çok, artık güven ve içsel uyum arıyor. Paylaşacak bir hayat, konuşmadan anlaşabilecekleri bir dostluk istiyor.

Hayatında çocuk sahibi olmak gibi bir hayali hiç olmadı ama bununla ilgili hiçbir toplumsal baskıyı da umursamıyor. “Kendimle, hayatla ve çevremle kurduğum bağ bana yetiyor” diyor. Bunun yerine genç psikologlara mentorluk yaparak bilgi ve tecrübe aktarımından büyük keyif alıyorum.

Zehra Arslan, dış sağlıktan sakin bir liman gibi görünse de içinde fırtınalarla olgunlaşmış bir derinlik taşıyor. Ruhun kıvrımlarında yolculukları yapmayı bilen, duygusal zekâsı yüksek, zarif bir Mersinli kadın.